2012. július 2., hétfő

Hűsítő citromleves


Ebben a hőségben meglehetősen jól esik ez a citromleves, még ha elsőre furán is hangzik  a neve :)


Hűsítő citromleves


Hozzávalók:
3-4 db citrom
1 l víz
10 - 15 dkg xukor/cukor
1  teáskanál vaníliaaroma/1 cs vaníliás cukor
darabka fahéj
3 - 4 szem szegfűszeg
1/2 cs vaníliás pudingpor (főzős)
2 dl habtejszín (nem cukrozott)
tálaláshoz: ananászkonzerv

Elkészítési idő: 10 perc (+ pár óra hűtés)
Mosogatnivaló: Nem túl sok

Elkészítés:


  1. A citromot meghámozzuk - amennyire tudjuk a fehér héjat is levágjuk, hogy ne legyen kesernyés a levesünk -, felkarikázzuk, kimagozzuk. 
  2. A vízbe tesszük a fahéjat, szegfűszeget, a xukrot, vaníliaaromát és a citromokat. Addig főzzük, amíg a citromkarikák megpuhulnak (kb. 15-20 perc). 
  3. Lehúzzuk az edényt a tűzről. A fűszereket kiszedjük a vízből. A vaníliás pudingport simára keverjük pár kanál vízzel, teszünk hozzá pár kanál forró levest is, és besűrítjük vele a levest. Botmixerrel simára turmixoljuk. Hűtsük be jól a levest! 
  4. A 2 dl tejszínt tálba öntjük, majd merőkanalanként adjuk hozzá a cittromlevest és kézi habverővel elkeverjük. 
  5. Tányérra szedjük, levesbetétnek ananászt kínálunk hozzá! 
  6. Nagyon hidegen kínáljuk!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails